Video Monitoring System

Veiligheid

Technische veiligheid:

Universele VPN  verbindings-unit

Oconsultancy heeft een universele VPN verbindings-unit ontwikkeld  om zonder  ingrepen of impact aan te kunnen sluiten op  Internet routers of modems.  Dit maakt het mogelijk op glasvezel, kabel en en analoge telefonie via internet een beveiligde en versleutelde verbinding te maken , d.z.g. VPN-tunnel, naar bijvoorbeeld  zorgorganisaties voor zorg op afstand, maar ook voor diverse kantoor op afstand toepassingen.  Het systeem is uitermate stabiel en al meerdere jaren operationeel in het veld . Het door ons gebruikte protocol is  OPEN-VPN-NL  ontwikkeld  vlg. de richtlijnen van National Communications Security Agency  van Nederlandse overheid (NBV, ook bekend als  NLNCSA)  en is in gebruik bij bijv. AIVD van ministerie van binnenlandse zaken. Dit betekent dus dat dit een geregistreerd  protocol is en dus op correcte wijze wordt onderhouden. Onze programmatuur combineert dit met  universele interfacing.

Bij de ontvangende organisatie wordt een eenvoudige PC/server geplaatst, e.e.a. afhankelijk van de hoeveelheid aan te sluiten gebruikers.  Hier worden de sleutels beheerd  en  de configuratie voor de VPNUnits. Het dataverkeer  wordt middels decriptie  ontsleuteld en worden de gebruikers aangesloten op het LAN van de organisatie.   Het systeem is geschikt om met een firewall samen te werken.

Meer veiligheid met mens en technologie

De derde generatie domotica zoals Telesens Monitoring systeem, geeft in combinatie met een ambulant team dat binnen 10 minuten ter plekke kan zijn, meer veiligheid voor minder geld vergeleken met mensen die een nachtdienst draaien op locatie. Daarnaast worden zorgprofessionals beter ondersteund in hun werk met de technologie. Het ambulante zorgteam wordt minder onnodig op pad gestuurd en degenen die achter de centrale zitten hoeven zich minder in te spannen om te voorkomen dat ze een melding missen. 

Wat levert het op, wat bereik je ermee?

Voor cliënten:

  • Betere nachtrust voor cliënten doordat zij niet tijdens controlerondes wakker gemaakt worden.
  • Meer veiligheid voor cliënten door continu monitoring op afstand i.p.v. alleen op één of meer vaste (fysieke) controlemomenten per nacht.
  • Medicatie en vrijheid beperkende maatregelen kunnen verminderd worden door leefstijlmonitoring op maat per cliënt.
  • Kortere wachttijden voor cliënten die oproepen, doordat er meteen audio- of beeldschermcontact gemaakt kan worden. Cliënten hebben direct reactie op een oproep.